Welke beplanting is geschikt in de zomer?

Zomerbeplanting

Afhankelijk van de plaatsing, zon- halfschaduw, hebben de planten die in een hanging basket gaan, te maken met méér wind, dan wanneer de planten in de volle grond gaan. Niet alle planten zijn geschikt. Uit ervaring is gebleken dat de volgende planten - een mix ervan - het goed doen op een hoogte van circa 3 meter.
Niet alleen de weersomstandigheden, maar ook de keuze van de planten bepaalt ook het aantal keren van watergeven. Zo blijkt dat de oostenrijkse hanggeranium, verkrijgbaar in wit, rood, lila en roze de meest sterke plant ,die met weinig watergeefbeurten tevreden is. Ook het onderhoud is minimaal omdat de uitgebloeide bloemblaadjes wegwaaien.

Tip: start je het eerste jaar, kies dan Oostenrijkse hanggeranium, die ook goed te combineren is met andere planten. 

Surfinia's zijn verkrijgbaar in vele soorten en kleuren, rood ,wit, lila, paars, hard roze, oranje, blauw, waardoor ze extra opvallen in de straat. Als een waterval kunnen ze makkelijk 1 meter naar beneden hangen. Wel zijn ze gevoeliger voor luis en zul je meer water moeten geven én op gezette tijden de dode bloemen plukken, en kunstmest in het water toevoegen voor extra bloei.  Scaveolas  zijn in wit en paars verkrijgbaar.  De gele bidens laat zich goed mengen met rode oostenrijkse hangeraniums. Plectranthus en hedera's  zijn  groene planten die opvallen vanwege hun hangende structuur.

Tip:  voeg halverwege het seizoen extra kunstmest bij de watergift voor extra bloei.

Welke beplanting is geschikt in de winter?

Als in oktober de herfst aantreed kan je de bak vullen met winterheesters. Denk hierbij aan hei, skimmia, festucca en gaultheria, euonymus  emerald gold of silver. Voor de structuur is hedera hibernica een goede keuze.  Let er wel op bij aanschaf dat de winterheesters in de winter niet groeien dus een groot formaat kiezen.
Vanwege de hoeveelheid regen gedurende de herfst en winter, zal je nauwelijks water hoeven te geven.

Tip: vul de bak nog met bolletjes tete-á-tete, zodat je in de lente plezier hebt van een vrolijke lentebak.